Naslovnica Sport Nogomet Ibrahimović: Nakon titule s Milanom mogao bi završiti karijeru

Ibrahimović: Nakon titule s Milanom mogao bi završiti karijeru

Ibrahimović: Nakon titule s Milanom mogao bi završiti karijeru
Ibrahimović: Nakon titule s Milanom mogao bi završiti karijeru

Proslavljeni švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović posvetio je titulu prvaka Italije bivšem agentu Mini Raioli koji je nedavno preminuo, a kazao je kako će uskoro objaviti da li će završiti karijeru i kakvi su mu naredni planovi u svijetu nogometa.

Ibrahimović je u ovoj sezoni postigao osam pogodaka za Milan i odigrao je važnu ulogu na putu ovog kluba do prvog mjesta i šampionske titule, prve nakon 11 godina, a protiv Sassuoloa ušao je u igru u drugom poluvremenu, nakon čega je bio glavna zvijezda proslave titule prvaka.Za Milan je ovo bila 19. titula prvaka Italije. Strijelac dva gola bio je Olivier Giroud u 17. i 32. minuti, a za 3:0 je pogodio Kessie u 36. minuti. Zanimljivo, sva tri puta asistent je bio Rafael Leao.

Ono što je novinare najviše zanimalo poslije utakmice je budućnost Ibrahimovića u dresu Milana, a on sam je rekao da još uvijek nije donio nikakvu odluku te je tu priliku iskoristio da trofej prvaka Italije posveti svom nedavno preminulom agentu Mini Raioli.

“Nastavit ću igrati ako se budem fizički osjećao dobro. Odluku ću donijeti uskoro. Imao sam mnogo fizičkih problema, ali ću ipak ubrzo donijeti odluku. Ovaj Scudetto je za Rioalu, ovo je prvi trofej koji sam osvojio, a da on nije pored mene”, izjavio je slavni nogometaš.

Nakon utakmice, popularni Ibra se poput pravog “bossa” na terenu pojavio sa zapaljenom kubankom i šampanjcem koji je bacio u zrak, te je na taj način doveo do usijanja atmosferu pred 18.000 navijača Milana koji su napravili invaziju na stadion Mapei gdje su slavili titulu prvaka.Ranije su mediji u Italiji pisali da bi Ibrahimović mogao završiti karijeru zbog problema s koljenom.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime