Naslovnica Sport Nogomet Igrač Liverpoola umalo pogođen štapom u glavu

Igrač Liverpoola umalo pogođen štapom u glavu

Igrač Liverpoola umalo pogođen štapom u glavu
Igrač Liverpoola umalo pogođen štapom u glavu

Jedan navijač Benfice nepromišljenim potezom pokušao je pogoditi igrača Liverpoola Luisa Diaza štapom u glavu i to dok je Kolumbijac proslavljao treći gol svog tima u prvom meču četvrtfinala Lige prvaka.

Naime, igrala se 87. minuta spomenutog meča kada je bivši igrač Porta zabio gol za konačnih 3:1, a dok je slavio gol u društvu saigrača Nabyja Keite, Andyja Robertsona i Roberta Firmina, desila se ova sporna i zaista ružna te na sportskim terenima nepotrebna situacija.

Slavlje Diaza i igrača Liverpola se nimalo nije svidjelo navijačima Benfice, a jedan od njih je, kako se jasno može vidjeti na videosnimku, Diaza pokušao pogoditi štapom u glavu.


Iako je velikoj većini navijača ovo promaklo na TV-u, na društvenim mrežama se pojavio videosnimak koji to pokaze, a srećom po sve, Diaz nije pogođen i štap mu je prošao pored glave. No, tu nije bio kraj, a kasnije su Diaza pokušali pogoditi i s tribina i dok je primao nagradu za najboljeg igrača utakmice, no ni tada nisu bili precizni.

S tim u vezi oglasio se i bivši igrač Manchester Cityja Micah Richards koji je rekao da je ovakvo ponašanje navijača odvratno.”Ovo je odvratno ponašanje. Znam da je igrao za Porto i da su oni rivali Benfice, ali navijači moraju biti bolji od toga”, kazao je ovaj bivši defanzivac Građana.

Također, kritiku navijačima uputio je i legendarni Jame Carragher koji je rekao da se u nogometu sve češće dešavaju ovakve stvari i da bi navijače koji prave probleme trebalo doživotno izbaciti sa stadiona, ili na minimalno tri godine.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime