Naslovnica Sport Inter je prvak Italije, ludnica na meču Sassuola i Atalante

Inter je prvak Italije, ludnica na meču Sassuola i Atalante

Inter je prvak Italije, a to je matematički poznato nakon današnjih duela 34. kola Serije A koja su odigrana od 15 sati.

Tačnije, Sassuolo i Atalanta su u ludoj utakmici remizirali 1:1 i Inter četiri kola prije kraja ima 13 bodova više od Atalante.

Pomenuti meč je ponudio sve što fudbal može ponuditi. Prvo su gosti ostali s igračem manje nakon crvenog kartona za Golinija u 23. minuti, ali tim iz Bergama s igračem manje dolazi do vodstva od 0:1, strijelac je bio Gosens u 32. minuti.

Domaći poravnavaju preko Berardija iz penala u 52. minuti. U 64. minuti zbog VAR-a poništen je pogodak fudbaleru Sassuola Locatelliju. U 76. minuti Atalanta promašuje penal, neprecizan je bio Muriel, a prethodno je Marlon kod domaćih dobio crveni karton.

Do kraja je ostalo Sassuolo – Atalanta 1:1 , što znači da četiri kola prije kraja navijači Intera mogu slaviti titulu, jer Atalanti bježe nedostižnih 13 bodova.

Napoli je napravio vleiki kiks i remizirao sa Cagliarijem 1:1 iako su do 90. minute imali prednost od 1:0. Nakon ovog remija bit će velika borba za plasman u Ligu prvaka do kraja sezone, a pet klubova imaju šanse za tri pozicije. U borbi su Atalanta, Napoli, Juventus, Milan i Lazio.

Spektakularan meč od 15 sati odigrali su Bologna i Fiorentina, a nakon dosta prilika, preokreta, konačan rezultat je glasio 3:3.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime