Naslovnica Sport Nogomet Inter napravio dramu u grupi Lige prvaka

Inter napravio dramu u grupi Lige prvaka

Inter napravio dramu u grupi Lige prvaka
Inter napravio dramu u grupi Lige prvaka

Nogometaši Intera pobijedili su Barcelonu u derbiju 3. kola grupne faze Lige prvaka na svom stadionu rezultatom 1:0 i tako napravili veliki korak ka plasmanu u nokaut fazu najelitnijeg nogometnog takmičenja u Evropi.

Inter je bolje otvorio meč i već u sedmoj minuti imao ozbiljnu šansu da dođe u vodstvo, no udarac Calhanoglua je sjajno odbranio Ter Stegen i spasio Barcelonu.

Imao je Inter još jednu šansu i to preko Mkhitaryana u 20. minuti, ali je odbrana Barcelone blokirala taj pokušaj i u posljednji trenutak izbila loptu u korner.

Domaći igrači su u 23. mintui tražili penal nakon što je Garcija igrao rukom, činilo se da će sudija promijeniti svoju odluku i pokazati na bijelu tačku, no ustanovljeno je da je ranije jedan igrač Intera bio u nedozvoljenoj poziciji i s tim u vezi nije bilo penala za domaći tim.

Najbolju šansu za Barcelonu u prvom poluvremenu imao je Dembele u 36. minuti, ali nakon soloakcije je šutirao pored gola. Kada se činilo da će se na poluvrijeme otići bez pogodaka, Inter je stigao do vodstva.

Igrala se druga minuta sudijske nadoknade kada je Dimarco dodao do Calhanoglua, a turski nogometaš preciznim udarcem s nekih 20-ak metara matira golmana Barcelone i svom timu donosi zasluženo vodstvo.

U nastavku je Barcelona, očekivano, preuzela još veću kontrolu nad igrom, imali su veći posjed i tražili su šansu da dođu do poravnanja, a najbolju šansu imao je Dembele u 61. minuti kada je njegov udarac pogodio stativu. Barcelona je u 68. minuti došla do poravnanja nakon gola koji je postigao Pedri, ali nakon intervencije VAR tehnologije sudija je svirao igranje rukom Fatija i opravdano poništio gol španskog tima.

Novu šansu za Barcelonu imao je Busquets u 89. minuti, ali njegov udarac glavom je otišao preko gola, pa je susret završen rezultatom 1:0 i pobjedom Intera. Edin Džeko nije počeo meč od prve minute, a priliku za igru dobio je u drugom poluvremenu, tačnije od 56. minute kada je ušao na teren umjesto Coreae.

Inter je ovom pobjedom došao do učinka od šest osvojenih bodova iz tri odigrane utakmice i sada imaju tri boda manje od Bayerna koji je maksimalan u ovoj grupi, dok je Barcelona ostala na trećoj poziciji sa samo tri osvojena boda, odnosno sa samo pobjedom protiv slabašnog Plzena.

U drugom meču ove grupe, Bayern je bez većih problema pobijedio Viktoriju Plzen rezultatom 5:0 i tako zadržao stopostotan učinak.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime