Naslovnica Sport Nogomet Inter slavio protiv Juventusa u finalu Kupa Italije

Inter slavio protiv Juventusa u finalu Kupa Italije

Inter slavio protiv Juventusa u finalu Kupa Italije
Inter slavio protiv Juventusa u finalu Kupa Italije

Nogometaši Intera osvojili su trofej Kupa Italije pobjedom rezultatom 4:2 nakon produžetaka protiv Juventusa, a duel na Olimpicu bio je pravi klasik evropskog nogometa i utakmica u kojoj su svi mogli uživati.

Finale Kupa Italije opravdalo je termin derbi Italije pošto su Juventus i Inter ponudili fantastičan nogomet, a na kraju je Inter srušio branitelja titule, najvećeg rivala iz Torina.

Nije moglo bolje početi pošto je Nicolo Barella postigao fantastičan pogodak već u sedmoj minuti susreta.

Uslijedila je ofanziva Juventusa, a Dušan Vlahović je imao veliku šansu u 24. minuti, no Samir Handanović je bio spreman. Do odlaska na odmor rezultat se nije mijenjao.

Inicijativa Juventusa isplatila se u nastavku susreta. U 50. minuti Alex Sandro postiže gol za 1:1.

Najbolje trenutke sa meča možete pogledati OVDJE.

Samo tri minute kasnije potpuni preokret. Dušan Vlahović je izašao sam pred Handanovića, Slovenac brani prvi udarac, no iz drugog pokušaja reprezentativac Srbije postiže gol za 2:1.

Uslijedio je veliki pritisak Intera koji je pokušao doći do poravnanja. Kada Nerazzurri nisu uspjeli iz igre, jesu iz nespretno skrivljenog penala u 79. minuti.

Lautaro Martinez se “zapetljao” između nogu Leonarda Bonuccija, a sudija je pokazao na bijelu tačku. Loptu je u mrežu zakucao Hakan Calhanoglu.

Regularni dio utakmice završen je rezultatom 2:2, a onda su uslijedili produžeci. Reprezentativac BiH Edin Džeko igru je napustio u 63. minuti kada ga je zamijenio Joaquin Correa.

U produžecima se znatno bolje snalazi Inter. Ivan Perišić je u 98. minuti realizovao drugi penal za Inter i tako doveo svoj tim u vodstvo.

Isti igrač u 102. minuti postiže još jedan pogodak i tada je bilo jasno da trofej ide u Milano.

To je za Inter drugi trofej ove sezone, a ujedno drugi i za Edina Džeku. Prethodno, milanski klub je osvojio trofej Superkupa također protiv Juventusa. Nerazzurri imaju šansu osvojiti i titulu prvaka Italije i objediniti “tripletu” na Čizmi.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime