Naslovnica Sport Nogomet Juventus srušio Inter u velikom derbiju

Juventus srušio Inter u velikom derbiju

Juventus srušio Inter u velikom derbiju

Nogometaši Juventusa pobijedili su Inter rezultatom 2:0 u najvećem italijanskom derbiju i susretu 13. kola Serije A, te su preskočili ljute rivale na tabeli.

Inter je bio dosta bolji rival u prvom poluvremenu i propustili su dvije velike šanse. Prvo je u 26. minuti Džeko iz blizine glavom šutirao pored gola, a Juventus je prijetio preko Bremera na drugoj strani, no Brazilac je šutirao pored gola.

Nerazzurri su mogli i do gola u 42. minuti nakon brze akcije, ali Dumfries je promašio sa svega nekoliko metara i mreže su mirovale na poluvremenu.

Juventus je kaznio sve promašaje Intera u 52. minuti nakon fantastične kontre. Kostić je ubacio s lijeve strane, a Rabiot je izvanredno reagivao i desnom nogom pogodio za 1:0.

Nakon toga poništen je i gol Danila nakon čudnog igranja rukom koje je ipak detektovao VAR, a kada je Lautaro u 74. minuti propustio zicer koji mu je odbranio Szczesny, jasno je bilo da ovo nije Interova noć.

Na drugoj strani Kostić je pogodio stativu, a u 85. minuti riješeno je pitanje pobjednika kada je mladi Faggioli pogodio za konačnih 2:0 i veliku pobjedu desetkovanog Juventusa koji je u ovom susretu igrao bez velikog broja prvotimaca.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime