Naslovnica Sport Nogomet Klopp: Život me opet uhvatio na krivoj nozi

Klopp: Život me opet uhvatio na krivoj nozi

Klopp: Život me opet uhvatio na krivoj nozi
Klopp: Život me opet uhvatio na krivoj nozi

Menadžer Liverpoola Jürgen Klopp kaže da ga je život još jednom uhvatio “na krivoj nozi” zbog ranijih izjava da ne želi dovoditi igrače od 100 miliona eura, a u kontekstu toga da je Redse u ovoj sezoni pojačao Darwin Nunez iz Benfice upravo za tu cifru.

Njemački stručnjak je proteklih sezona žestoko kritikovao klubove koji su trošili veliki novac na pojačanja, a posebno je upečatljiva ostala izjava iz 2016. godine kada je Manchester United platio Paula Pogbu 105 miliona eura.

Tada je rekao da nikada ne bi platio toliko novca za jednog igrača, no šest godina poslije situacija se znatno promijenila. I sam Klopp kaže da je svjestan kako se stvari u životu mogu promijeniti, pa i njegovo mišljenje.

“Kada želite igrača kao što je Darwin, a na tržištu ste, onda morate platiti cijenu. Rekao sam mnogo toga ranije i život me kasnije uhvatio na krivoj nozi, dokazao mi da moj mozak nije u stanju zamisliti koliko se stvari mogu promijeniti”, objasnio je Klopp.

Liverpool je prvobitno platio Nuneza 75 miliona eura, a još 25 miliona će morati isplatiti kroz bonuse.U prvom prijateljskoj susretu za novu sezonu Liverpool je izgubio od Manchester Uniteda rezultatom 4:0, a naredni susret igraju protiv Crystal Palacea.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime