Naslovnica Sport Nogomet Kolašinac “tragičar” Marseillea nakon promašaja u 87. minuti

Kolašinac “tragičar” Marseillea nakon promašaja u 87. minuti

Kolašinac

Bh. nogometni reprezentativac Sead Kolašinac u finišu meča između Marseillea i Tottenhama mogao je svom timu donijeti prolazak u nokaut fazu Lige prvaka, ali je promašio veliku šansu i mnogi navijači kluba smatraju kako je upravo on tragičar sinoćnjeg ispadanja iz Evrope.

Marseilleu je za prolazak u nokaut fazu Lige prvaka trebala pobjeda protiv Tottenhama, a iako su imali vodstvo od 1:0 na poluvremenu, na kraju su doživjeli poraz od 2:1 i tako, ne samo da nisu prošli u osminu finala, već su ispali i iz Evropske lige i ostali bez Evrope u drugom dijelu sezone.

U 87. minuti, pri aktivnom rezultatu 1:1, Čengiz Under je sjajno centrirao s desne strane, na drugoj stativi je usamljen ostao naš Kolašinac, ali je sa svega nekoliko metara, neometan, glavom šutirao pored gola i tako propustio najveću šansu Marseillea da dođu u drugo vodstvo i izvjesno na kraju pred vrata osmine finala.

Ni trener Igor Tudor nije mogao vjerovati šta bh. nogometaš nije pretvorio u gol, a njegova fotografija kako u nevjerici proživljava ono što se desilo na terenu ubrzo se proširila društvenim mrežama.

Nakon promašenog udarca, ni Kolašinac nije mogao vjerovati da lopta na kraju nije ušla u gol i nekoliko puta se u nevjerici uhvatio za glavu.


“Kolašinac je ušao jer je napadački tip igrača, a generalno smo pokušali biti još ofanzivniji. Da je Sead zabio gol, sve bi bilo drugačije, nastavili bi igrati Ligu prvaka…”, rekao je Tudor nakon meča.

Nakon toga, Marseille je primio gol i izgubio utakmicu rezultatom 2:1 i da stvar bude još gora, grupnu fazu nisu završili ni na trećem, već na četvrtom mjestu, pa je njihov nastup u Evropi za ovu godinu završen.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime