Naslovnica Sport Nogomet Koliko su novca ove sezone zaradili bh. klubovi od nastupa u Evropi

Koliko su novca ove sezone zaradili bh. klubovi od nastupa u Evropi

Koliko su novca ove sezone zaradili bh. klubovi od nastupa u Evropi
Koliko su novca ove sezone zaradili bh. klubovi od nastupa u Evropi

Zrinjski je ostao jedini bosanskohercegovački predstavnik u evropskim takmičenjima ove sezone i već sada je od UEFA-e zaradio više od milion eura, a i ostali klubovi će dobiti solidan novac za popunu svojih budžeta.

Za učešće u svakom pretkolu se dobije 100.000 eura, a dodatni novac dobija se u zavisnosti u kojoj fazi takmičenja je klub ispao.

Najmanje je zaradio Borac koji je ispao već u prvom pretkolu Konferencijske lige od ekipe B36, a Banjalučani su dobili 250.000 eura.

Velež je takmičenje počeo u drugom pretkolu i ispao od Hamrun Spartansa, te će dobiti 450.000 eura.

Tuzla City je također završio takmičenje u drugom pretkolu kada je zaustavljen od AZ Alkmaara, a s obzirom da je igrao i prvo pretkolo, dobit će 100.000 eura više od Veleža, odnosno ukupno 550.000 eura.

Zrinjski je do sada najviše zaradio. Kao prvak BiH je dobio 260.000 eura, a za ispadanje u prvom pretkolu Lige prvaka od Sheriffa je dobio još 100.000 eura.

Sinoćnjim izbacivanjem Tirane u drugom pretkolu Konferencijske lige mostarski klub je osigurao još minimalno 750.000 eura, te sada već ima zarađen milionski iznos od UEFA-inih nagrada.

Ukoliko Zrinjski prođe i kazahstanski Tobol i uđe u play-off za grupu fazu Konferencijske lige, zaradit će dodatnih 850.000 eura.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime