Naslovnica Sport Košarka Košarkaši Hrvatske ispali iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo

Košarkaši Hrvatske ispali iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo

Košarkaši Hrvatske ispali iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo
Košarkaši Hrvatske ispali iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo

Košarkaši Hrvatske poraženi su večeras u Rijeci od selekcije Finske rezultatom 79:81 u utakmici posljednjeg kola grupe C prvog kruga evropskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. i tako su ostali bez plasmana u drugi krug.

Finci su bolje ušli u susret i prednost je konstantno rasla do poluvremena (34:43). Hrvatska se probudila u trećoj dionici te uspjela preokrenuti rezultat pa smo u završnici gledali dramu. Posebno je bilo uzbudljivo nekoliko sekundi prije kraja susreta kada su Finci imali vodstvo 81:79.Bogdanović je dobio loptu, pucao tricu za pobjedu preko Madsena i promašio, ali je Markkanen napravio faul na Zubcu u borbi za skok i tako je hrvatski centar dobio priliku odvesti utakmicu u produžetak.

Promašio je prvo slobodno bacanje, namjerno promašio drugo, ali je lopta završila u rukama Finaca, a time i pobjeda koja je Hrvatsku izbacila iz drugog kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023.

Bez obzira na završetak, Zubac je zaslužio epitet najboljeg hrvatskog igrača na ovoj utakmici budući da je ubacio 21 poen te imao 8 skokova i 3 blokade. Bogdanović je postigao 21 poen, ali uz šut iz igre 5/16. Hezonja je za 13 poena potrošio 14 šuteva (5/14).

Fince je predvodio Markkanen s 19 poena i sedam skokova. Salin je ubacio 14, a Madsen 10 poena uz osam skokova.

Finska je s učinkom 5-1 vrlo blizu plasmanu na Svjetsko prvenstvo. Slovenija je završila na drugom mjestu u grupi C s učinkom 4-2, a Švedska je treća sa 2-4. Hrvatska je ostala na samo jednoj pobjedi (1-5) i bez mogućnosti da se 2023. pojavi na svjetskoj košarkaškoj smotri.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime