Naslovnica Sport Košarka Košarkaši Njemačke plasirali se u polufinale Eurobasketa

Košarkaši Njemačke plasirali se u polufinale Eurobasketa

Košarkaši Njemačke plasirali se u polufinale Eurobasketa
Košarkaši Njemačke plasirali se u polufinale Eurobasketa

Košarkaši Njemačke plasirali su se u polufinale Eurobasketa nakon što su u spektakularnoj utakmici u Berlinu pobijedili reprezentaciju Grčke rezultatom 107:96, a jedan od sudija bio je i Tuzlak Ademir Zurapović.

Bio je to susret za pamćenje koji je ponudio atomsku košarku, pogotovo u prvom poluvremenu u kojem je postignuto gotovo 120 poena.

Nijemci su briljantno otvorili susret, pogađali su iz svih pozicija i već u prvoj četvrtini stekli su 11 koševa prednosti. Ipak, Grci su na krilima sjajnog Giannisa Antetokounmpa uspjeli brzo da se vrate u rezultatski egal.

Do kraja prvog poluvremena uspjeli su čak i preokrenuti, a na odmor se otišlo vodstvom Grčke 61:57.

U trećoj dionici uslijedila je rapsodija domaćeg tima i potpuni raspad u igri Helena, te je Njemačka u posljednjih deset minuta ušla s čak 12 poena prednosti (83:71).

Grčka u posljednjoj četvrtini nije imala snage da ozbiljnije ugrozi Nijemce, pogotovo nakon druge namjerne lične greške i automatskog isključenja Antetokounmpa, te su Nijemci lagano priveli susret kraju.

Na kraju su pogodili 17 trojki, a iako su imali i preko 20 poena prednosti, Grčka je u finišu uspjela da ublaži poraz.

Najefikasniji u redovima Njemačke bili su Schroder sa 26, te Wagner i Obst sa 19 poena. Grcima nije pomogao ni Antetokounmpo sa 31 košem, a zapažen je bio i Larentzakis sa 18.

Njemačka će u polufinalu igrati protiv Španije koja je nakon velikog preokreta pobijedila Finsku rezultatom 100:90.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime