Naslovnica Sport Nogomet Liga prvaka: Benfica i Ajax remizirali

Liga prvaka: Benfica i Ajax remizirali

Liga prvaka
Liga prvaka

Nogometaši Benfice i Ajaxa remizirali su na stadionu Da Luz u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka odigravši neriješeno 2:2. Odluka o putniku u četvrtfinale tako će pasti nakon revanša koji se igra u Amsterdamu.

Nakon početnog ispitivanja snaga, Ajax se bolje snašao pa je u 18. minuti došao u vodstvo. Mazraoui je sjajno probio po desnoj strani i uputio centaršut, a loptu je dočekao Tadić i volej udarcem pospremio je u mrežu za vodstvo gostiju.

Brzo se Benfica probudila budući da je u 25. minuti odličnu priliku imao Silva, ali je fantastično odbranio Pasveer. Ipak, spasa nije bilo minut kasnije kada je Hallera pogodila lopta te tako promijenila smjer i završila u Ajaxovoj mreži.

Ipak, napadač Ajaxa se iskupio samo tri minute kasnije. Ispratio je dobar centaršut i uputio udarac koji domaći golman odlično brani, ali Haller nalijeće na odbijenu loptu i posprema je u mrežu za novo vodstvo nizozemske ekipe. Do odlaska na odmor Ajax je mogao i do trećeg gola, ali je Alvarez pogodio stativu.

Prvu veliku priliku u nastavku propustili su domaći kada je Nunez bio neprecizan, dok je s druge strane dvije minute kasnije Vlachodimos sjajno odbranio pokušaj Mazraouija. Nakon tih uzbuđenja, obje ekipe su tražile po penal, ali je sudija u obje situacija procijenio da su bili ispravni startovi.Ipak, u 72. minuti Benfica dolazi do svog drugog gola kada je Yaremchuk glavom zatresao mrežu gostiju. Sudija Vinčić je ovaj gol provjeravao putem VAR-a, ali je procijenio da nije bilo prekršaja pa je moglo početi slavlje domaćih. Do kraja više nije bilo uzbuđenja pa samim tim i golova u ovom zanimljivom meču osmine finala Lige prvaka.

Revanš utakmica između Ajaxa i Benfice igra se 15. marta na Johan Cruijff Areni u Amsterdamu.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime