Naslovnica Sport Nogomet Manchester City na korak od nove titule prvaka Engleske

Manchester City na korak od nove titule prvaka Engleske

Manchester City na korak od nove titule prvaka Engleske
Manchester City na korak od nove titule prvaka Engleske

Nogometaši Manchester Cityja ubjedljivim trijumfom rezultatom 5:1 na gostovanju Wolverhamptonu stavili su jednu ruku na trofej prvaka Engleske.

Manchester City je na krilima nevjerovatnog Kevina de Bruynea došao do pobjede rezultatom 5:1 i tako popravio gol-razliku i vjerovatno osigurao titulu ukoliko s Liverpoolom ekipa bude poravnata na vrhu po broju bodova.

Prvi gol De Bruyne postiže u sedmoj minuti, a onda do odlaska na odmor postiže još dva (16. i 24. minut). U međuvremenu je Leander Dendoncker postigao gol za 1:1.

U 60. minuti sjajni Belgijanac postiže i četvrti gol čime je stavio tačku na nevjerovatan susret. Do kraja susreta je Raheem Sterling postavio konačnih 1:5.

Sada City ima tri boda više od Liverpoola na dva kola do kraja. Međutim, ima i sedam golova bolju gol-razliku tako da se Liverpool teško može nadati tituli i da City izgubi jedan meč.

U utakmicama odigranim ranije Chelsea je savladao ekipu Leedsa rezultatom 3:0, dok je istim rezultatom Leicester bio uspješan protiv Norwicha. Watford i Everton su odigrali bez golova.

Najbolje trenutke sa meča pogledajte OVDJE.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime