Naslovnica Sport Nogomet Manchester United porazom od Atletica ispao iz Lige prvaka

Manchester United porazom od Atletica ispao iz Lige prvaka

Manchester United porazom od Atletica ispao iz Lige prvaka
Manchester United porazom od Atletica ispao iz Lige prvaka

Nogometaši Atletico Madrida plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u dvije utakmice bili bolji od Manchester Uniteda. U prvoj utakmici bilo je 1:1, dok je madridska ekipa večeras slavila na Old Traffordu rezultatom 1:0.

United je prvi zaprijetio na večerašnjoj utakmici kada je Oblak glavom zaustavio pokušaj Elange. Samo tri minute kasnije Atletico uzvraća preko De Paula, ali je De Gea odlično odbranio. U 21. minuti United je bezuspješno tražio penal nakon što je Fernandes pao poslije duela u šesnaestercu, a malo kasnije Felix je postigao pogodak koji je bio poništen zbog ofsajda.Ipak, spasa za United nije bilo četiri minute prije odlaska na odmor kada je Lodi savršeno glavom pogodio pored nemoćnog De Gee. U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena United je imao posljednju priliku prvog dijela meča, ali je ponovo Oblak bio na visini zadatka te je zaustavio udarac Fernandesa s distance.

Krenuo je United žestoko po izjednačenje. Odmah nakon sudijskog zvižduka šansu je imao Elanga nakon solo prodora, a pola sata prije kraja meča neprecizan iz dobre situacije bio je Sancho.

Najveću priliku United je imao u 77. minuti kada je Varane uputio udarac glavom, ali je Oblak ponovo senzacionalno odbranio.

Crveni đavoli jednostavno nisu imali rješenja za goste koji su se odlično branili i odbranili te tako prošli u narednu fazu elitnog evropskog nogometnog takmičenja.

Žrijeb četvrtfinala Lige prvaka je u petak.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime