Naslovnica Sport Nogomet Marcelo kleknuo i zaplakao pred navijačima Reala

Marcelo kleknuo i zaplakao pred navijačima Reala

Marcelo kleknuo i zaplakao pred navijačima Reala
Marcelo kleknuo i zaplakao pred navijačima Reala

Nogometaši Real Madrida sinoć su sa svojim navijačima u Madridu proslavili 14. titulu Lige prvaka koju su nedavno osvojili pobjedom protiv Liverpoola, a mnogo pažnje privukao je Brazilac Marcelo koji se vrlo emotivno oprostio od kluba.

Marcelo je u dresu Reala proveo 15 godina i s ovim klubom je uspio osvojiti sve što se osvojiti može u klupskom nogometu, no posljednjih godina je u značajnom padu i vidi se da ne može pratiti brzinu i tempo koji se trenutno traži u elitnom nogometu.

S tim u vezi Marcelo je ove sezone više pomagao svojim saigračima u svlačionici nego što je to radio na terenu, no jasno je da će navijači pamtiti njegova najbolja izdanja koja je pružao tokom proteklih 15 godina i s tim u vezi ni Marcelo nije mogao sakriti emocije zbog činjenice da će napustiti Madrid.

Marcelo je u suzama izašao na binu, kleknuo je na koljena i na taj način se oprostio od Reala, nakon čega su mu se na pozornici pridružili ostali igrači Reala. Uslijedio je vatromet i pjesma “We are the champions”.

Tokom karijere u Realu, Marcelo je ukupno odigrao 546 mečeva za Kraljevksi klub i pri tome je postigao 38 pogodaka te upisao 103 asistencije. U prošloj sezoni ukupno je odigrao 18 mečeva, a nije postigao nijedan pogodak.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime