Naslovnica Koronavirus Mesi je imao teži oblik zaraze koronavirusom: Ozbiljno ga je uzdrmao

Mesi je imao teži oblik zaraze koronavirusom: Ozbiljno ga je uzdrmao

Selektor argentinske reprezentacije Lionel Skaloni (Scaloni) izjavio je daje u razgovoru sa Messijem saznao da ga je Covid-19 ozbiljno uzdrmao i da je zbog toga odlučio da ostane u klubu. Najvažnije je da se do kraja oporavi. Tjelesnu formu i kondiciju lakše će vratiti kroz treninge nego kroz putovanja i utakmice.

As PSG-a Lionel Mesi (Messi) propustit će sljedećih dana dvije utakmice Argentine u kvalifikacijama za plasman na Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru jer se još nije potpuno oporavio od težeg oblika Covida-19, otkrio je selektor Skaloni.

Osigurano mjesto na svjetskom prvenstvu

Argentince očekuju utakmice s Čileom (28. januar) i Kolumbijom (2. februar), ali oni su svoje mjesto na Svjetskom prvenstvo osigurali ranije tako da mogu bez stresa odigrati ostatak kvalifikacija. Mesi se, inače, prošlog vikenda napokon vratio na teren poslije jednomjesečne pauze. Ušao je s klupe umjesto Di Marije i odigrao tridesetak minuta u pobjedi protiv Resa, a sada će Di Mariji prepustiti kapetansku traku nacionalne ekipe.

Posljednju utakmicu prije Remsa odigrao je neposredno uoči novogodišnjih praznika s Lorijenom i zatim dobio koronu.

– U razgovoru s Messijem saznao sam da ga je covid-19 ozbiljno uzdrmao i zato sam odlučio da ostane u klubu. Najvažnije je da se do kraja oporavi. Tjelesnu formu i kondiciju lakše će vratiti kroz treninge nego kroz putovanja i utakmice – dodaje Skaloni.

Skaloni i Aimar ne putuju u Čile

Mesi se uključio selektorovoj press-konferenciji, gdje je pozdravio okupljene, ali o zdravstvenom stanju nije govorio. Za razliku od svoje prve zvijezde, Skaloni nije imao zdravstvenih problema uvjetovanih koronom, ali zbog pozitivnog PCR testa ne može voditi ekipu na gostovanju u Čileu. Kao njegov blizak kontakt iz igre je ispao i član stručnog štaba Pablo Aimar, tako da reprezentacija ostaje u rukama Valtera Samuela (Walter), prenosi SN.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime