Naslovnica Sport Nogomet Milan velikim preokretom došao na korak do titule

Milan velikim preokretom došao na korak do titule

Milan velikim preokretom došao na korak do titule
Milan velikim preokretom došao na korak do titule

Nogometaši Milana napravili su veliki preokret, možda i ključni za titulu prvaka Italije i savladali su Veronu na gostovanju rezultatom 3:1.

Inter je prije tri dana bio siguran protiv Empolija rezultatom 4:2 i tako je preuzeo lidersku poziciju s utakmicom više od Milana, ali i prebacio veliki pritisak na Rossonere koji su sinoć imali delikatan zadatak i uvijek neugodno gostovanje na Bentegodiju.

Milan je odlično otvorio susret i nanizao nekoliko velikih prilika. Dvije je na startu imao i bosanskohercegovački reprezentativac Rade Krunić, ali nije imao sreće da matira Lorenza Montipa.

U 16. minuti Sandro Tonali postiže pogodak za vodstvo gostiju, ali je nakon duge VAR provjere on poništen zbog minimalnog ofsajda.

Uslijedila je kazna za promašaje. Davide Faraoni pogađa glavom nakon sjajne kontre Verone u 38. minuti i činilo se da će domaćin pomoći Interu večeras.

Ipak, u trećoj minuti nadoknade prvog dijela izvrstan prodor po lijevoj strani pravi Rafael Leao i onda spaja s praznim golom Sandra Tonalija koji pogađa za 1:1. To je bio rezultat prvog dijela.

Od samog starta drugog poluvremena Rossoneri su krenuli ofanzivno. Uslijedio je pogodak koji je bio “preslikan” kao i onaj iz treće minute nadoknade prvog dijela.

Ove sezone nezaustavljivi Rafa Leao prolazi po lijevoj strani i u petercu pronalazi Tonalija koji ponovo pogađa praznu mrežu Verone.

Tada se domaćin malo i otvorio. U 75. minuti odličnu šansu imao je Kevin Lasagna, ali njegov udarac glavom odlazi preko gola.Četiri minute kasnije kapiten Milana Davide Calabria na muke stavlja golmana Montipa koji šalje loptu u korner. Ipak, u finišu je Milan riješio sve brige oko pobjede.

Alessandro Florenzi je u 86. minuti postigao vrlo lijep pogodak za 1:3 i veliko slavlje gostiju koji je tako preskočio još jednu prepreku ka prvoj tituli prvaka Italije nakon dugih 11 godina.

Reprezentativac BiH Rade Krunić igrao je do 67. minute pošto mu je trener Stefano Pioli pružio priliku od starta. Vezista je odigrao odlično i upisao možda i ponajbolju partiju ove sezone.

Preostala su dva kola do kraja sezone, a Milanu su potrebna četiri boda kako bi i matematički osigurao trofej. Rossoneri igraju kući protiv Atalante i u gostima kod Sassuola, dok Inter gostuje Cagliariju i dočekuje Sampdoriju.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime