Naslovnica Sport Nogomet Milan slavio na teškom gostovanju

Milan slavio na teškom gostovanju

Nogometaši Milana uspjeli su ostvariti bitnu pobjedu na gostovanju Veroni. Utakmica je  završeno rezultatom 1:2.

Utakmica je otvorena nesretnim pogotkom kojim je Milan poveo. Rafael Leao je sjajno prošao po lijevoj strani i centrirao, a loptu u svoju mrežu pospremio je Miguel Veloso.

Gotovo nevjerovatno djeluje podatak da je Verona poravnala na identičan način. U 19. minuti Koray Gunter šutira, a traljavo reaguje Matteo Gabbia i šalje loptu u svoju mrežu.

Do poluvremena rezultat se nije mijenjao, a onda u nastavku ozbiljna inicijativa Milana.

Rossoneri su u jednom napadu iskusili dvije čudesne odbrane domaćeg golmana. Prvo udarac s distance Thea Hernandeza, a onda pokušaj glavom Divocka Origija, oba puta golman domaćih brani.

U 81. minuti vidjeli smo gol za pobjedu. Sandro Tonali dobija loptu u prostor od Ante Rebića i lako matira golmana Verone za vodstvo i pobjedu rezultatom 1:2.

Prvih 60 minuta u dresu Milana odigrao je reprezentativac BiH Rade Krunić, dok je kod gostiju u 65. minuti ušao bivši Zmaj Milan Đurić.

Rossoneri nakon ove pobjede imaju tri boda manje od lidera Napolija i nalaze se na trećoj poziciji, dok je Verona na 18. poziciji. Milan u narednom kolu dočekuje Monzu, dok će Verona gostovati Sassuolu.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime