Naslovnica Sport Košarka Musa ponovo briljirao u dresu Reala

Musa ponovo briljirao u dresu Reala

Musa ponovo briljirao u dresu Reala

Košarkaši Real Madrida doživjeli su poraz u meču 3. kola Eurolige od Olympiakosa rezultatom 89:87, a naš Džanan Musa za nešto više od 14 provedenih minuta na terenu odigrao je odličan susret i ubacio 17 poena, čime je bio najefikasniji igrač u svom timu.

Nakon prvih 10 minuta Real je imao vodstvo od 21:20, a iako su sredinom druge četvrtine imali vodstvo od osam poena (37:29), gosti iz Grčke uspjeli su se vratiti do poluvremena smanjiti na samo poen razlike. Rezultat na pauzi je glasio 38:37 za Kraljevski klub.

U drugom poluvremenu gledali smo poprilično izjednačen meč, a na kraju su više znanja, koncentracije i sreće imali gostujući košarkaši koji su došli do preokreta u finišu i rezultatom 89:87 stigli do trijumfa.

Naš Džanan Musa na terenu je proveo samo 15 minuta, ali je tu minutažu u potpunosti iskoristio i uspio ubaciti 17 poena, što ga je učinilo najefikasnijim igračem svoje ekipe.

Šest puta je šutirao za tri poena, četiri puta bio precizan, za dva poena je ubacio jedan od dva pokušaja, a tri puta je bio precizan s linije za slobodna bacanja iz isto toliko pokušaja.

Goste je do pobjede nosio Vezenkov koji je ubacio 23 poena, a u Realu se još istakao Tavares koji je za nešto manje od 27 minuta ubacio 14 poena.

Ovo je za Real drugi poraz u Euroligi, dok je Olympiakos ostvario sve tri pobjede.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime