Naslovnica Novo Nadal: Ako si zaista povrijeđen, nećeš osvojiti turnir

Nadal: Ako si zaista povrijeđen, nećeš osvojiti turnir

Nadal: Ako si zaista povrijeđen, nećeš osvojiti turnir
Nadal: Ako si zaista povrijeđen, nećeš osvojiti turnir

Sjajni španski teniser Rafael Nadal na impresivan način došao je do 14. titule na Roland Garrosu, a cijeli turnir odigrao je s povredom stopala i na kraju podigao pehar.

O povredi je Nadal pričao tokom cijelog turnira, a onda i na kraju meča kada je već podigao trofej. Naglasio je da igra pod nevjerovatnim bolovima i s injekcijom te da nije siguran da li će nastupiti na još kojem turniru uskoro.

No, ono što je fanovima Novaka Đokovića najviše privuklo pažnju, jeste da je Rafa Nadal prozivao srbijanskog tenisera zbog identične situacije nakon Australian Opena prošle godine.

Tom prilikom Đoković je osvojio turnir nakon što je doživio neugodnu povredu trbušnog zida u meču trećeg kola protiv Taylora Fritza. Srbijanski teniser je razmišljao o povlačenju s turnira, ali je skupio snagu i osvojio ga.

 

Prvi koji ga je prozvao da nije stvarno povrijeđen bio je Nadal koji ističe da ukoliko je neko pod ozbiljnim bolovima, ne može osvojiti turnir.

“Ukoliko se osjećate loše, nećete pobijediti. To je jasno. Ukoliko imate fizičke probleme, nema pobjede. Ukoliko ste stvarno povrijeđeni, nemoguće je osvojiti turnir poput ovoga”, rekao je Nadal i tako izazvao lavinu komentara u februaru prošle godine.

Te izjave prisjetili su se brojni fanovi na društvenim mrežama pošto Nadal danas naglašava kako je turnir osvojio istrpivši žestoke bolove.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime