Naslovnica Novo Nadal se plasirao u četvrtfinale Wimbledona

Nadal se plasirao u četvrtfinale Wimbledona

Nadal se plasirao u četvrtfinale Wimbledona
Nadal se plasirao u četvrtfinale Wimbledona

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale Wimbledona nakon što je u tri seta (6:4, 6:2, 7:6) pobijedio Nizozemca Botica Van De Zandschulpa.

Nadal je prvi set riješio u svoju korist zahvaljujući breaku koji je napravio u desetom gemu i to pri vodstvu od 5:4, a za vodstvo u setovima trebalo mu je 43 minute vremena.

Nešto manje vremena, tačnije 38 minuta, bilo mu je potrebno da osvoji drugi set, a tu je već u drugom gemu napravio break te došao u vodstvo od 2:0, nakon čega je u osmom gemu napravio i drugi break u drugom setu te rezultatom 6:2 došao do ukupnog vodstva od 2:0.

Prvi gem u trećem setu je bolje otvorio Van De Zandschulp koji je napravio break i došao u vodstvo od 1:0, no Nadal je odmah u drugom uzvratio. Nadal u 6 gemu pravi novi break i dolazi u vodstvo od 4:2, ubrzo i 5:2, no Van De Zandschulp se nije predao pa je u devetom gemu uzvratio Špancu i vratio se u meč.

Pobjednik trećeg seta, ujedno i meča, odlučen je u time-breaku gdje je više znanja i koncentracije imao Nadal te s ukupnih 8:6 došao do pobjede i plasmana među osam najboljih. Nadal će u četvrtfinalu igrati protiv Amerikanca Taylora Harryja Fritza (ATP: 14.)

Za Nadala je ovo 18. pobjeda u nizu na Grand Slamovima, nakon što je osvajao turnire u Australiji (Australia Open) i Parizu (Roland Garros), gdje je ostvario po sedam pobjeda. Uz četiri na Wimbledonu, to bi u konačnici bila njegova 18. uzastopna pobjeda.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime