Naslovnica Sport Nogomet Navijači St. Etiennea bacali baklje prema igračima

Navijači St. Etiennea bacali baklje prema igračima

Navijači St. Etiennea bacali baklje prema igračima
Navijači St. Etiennea bacali baklje prema igračima

Auxerre je izborio povratak u Ligue 1 nakon što su u razigravanju boljim izvođenjem penala pobijedili St. Ettiene sa 5:4, a njihov trijumf obilježili su neredi navijača poraženog tima koji su utrčali na teren i bakljama gađali igrače obje ekipe te ložu.

Trećeplasirana ekipa druge lige Auxerre i St. Ettiene koji je bio 18. u Ligue 1 u dvije međusobne utakmice razrigravali su za mjesto u elitnom rangu.

U prvoj utakmici u Auxerreu bilo je 1:1, baš kao i večeras u St. Etienneu gdje su gosti poveli u 51. minuti golom Sakhija, a izjednačio je Camara u 76. minuti.

Potom su odlučivali jedanaesterci i Auxerre je na kraju sretno i spretno slavio sa 5:4. Dok su gosti slavili, navijači St. Etiennea su utrčali na teren i bakljama počeli gađati svoje, ali i protivničke igrače te ložu s upravom kluba.

Policija je brzo reagovala pa su se navijači vratili na tribine, a St. Etienne, koji je deset puta bio francuski prvak, seli u niži rang takmičenja.Podsjetimo, u drugu ligu su ranije ispali i Bordeaux i Metz, a novi prvoligaši su Toulouse i Ajaccio.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime