Naslovnica Novo Nedžmin Ambešković postaje prvi bh. strongman na najprestižnijem svjetskom takmičenju

Nedžmin Ambešković postaje prvi bh. strongman na najprestižnijem svjetskom takmičenju

Nedžmin Ambešković postaje prvi bh. strongman na najprestižnijem svjetskom takmičenju
Nedžmin Ambešković postaje prvi bh. strongman na najprestižnijem svjetskom takmičenju

Bosanskohercegovački strongman Nedžmin Ambešković dobio je veliko priznanje pošto je pozvan za učešće na najelitnijem takmičenju u ovom sportu World strongest man u američkom Sacramentu.

The World Strongest Man je prestižno takmičenje najsnažnijih ljudi svijeta koje organizuje američka kompanija IMG. Takmičenje će se održati od 24. do 29. maja u Sacramentu.

Ove godine Bosna i Hercegovina će prvi put imati svog predstavnika. Nedžmin Ambešković je dočekao “krunu” karijere i predstavljat će BiH u Kaliforniji.

“World strongest man je najprestižnije takmičenje sportova snage na planeti koje datira od 1977. godine. U historiji ovog takmičenja Srbija je imala samo jednog takmičara, sjajnog Ervina Katonu. Slovenija je imala jednog takmičara, mog bivšeg trenera Matjaža Belaška. Hrvatska nijednog, a BiH po prvi put ima svog takmičara na WSM. Neću zaboraviti ko je odmah digao ruke od mene, a još manje ko je ostao uz mene”, poručio je Ambešković nakon što je saznao za lijepe vijesti.

Ova informacija potvrđena je na zvaničnoj stranici takmičenja. World strongest man potvrdio je da će Ambešković predstavljati BiH na ovogodišnjem takmičenju i posvetio mu je posebnu objavu na Instagramu.Takmičenje se odžava već 45 godina u nizu. Aktuelni šampion je Britanac Tom Stoltman koji će i ove godine braniti titulu.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime