Naslovnica Sport Nogomet Neredi na utakmici Boca Juniorsa, ima poginulih

Neredi na utakmici Boca Juniorsa, ima poginulih

Neredi na utakmici Boca Juniorsa, ima poginulih

Veliki neredi obilježili su utakmicu argentinske Primere između Gimnasije La Plate i Boca Juniorsa nakon kojih je najmanje jedna osoba smrtno stradala.

Najmanje jedna osoba smrtno je stradala nakon žestokog sukoba navijača i policije. Navijački neredi dogodili su se ispred stadiona tek što je utakmica počela, a potom se prenijela i na teren, a onda je intervenisala policija.

Sudija Herman Mastrangelo je u devetoj minuti odlučio prekinuti utakmicu, a policija je morala ispaliti suzavac kako bi smirila nerede. Fotografije i snimci uplakanih navijača brzo su obišli svijet.

Glasnogovornik policije saopćio je da su policajci naveli kako je suzavac korišten zbog nedostatka sigurnosti za kontrolu situacije. Jedna osoba je smrtno stradala, a više ih je teško povrijeđeno.Haos je nastao nakon što su navijači domaće Gimnasije na silu pokušali ući na stadion.

Argentinski mediji navode da je policija upucala kamermana TyC Sportsa Fernanda Rivera dok je snimao osobe koje su ispalile suzavac.

“Nažalost, najmanje jedna osoba je mrtva”, rekao je ministar sigurnosti Buenos Airesa Sergio Berni.Navijač je preminuo nakon problema s radom srca, a sve nakon što je na teren ubačen suzavac. Navijači su u panici pokušali pronaći izlaz sa stadiona.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime