Naslovnica Sport Nogomet Neslavan kraj priče o legendi kluba

Neslavan kraj priče o legendi kluba

Neslavan kraj priče o legendi kluba
Neslavan kraj priče o legendi kluba

Cristiano Ronaldo će po svemu sudeći napustiti Manchester United pošto se još uvijek nije pojavio na pripremama kluba iako su one počele u ponedjeljak.

Drama oko Ronalda se ispisuje iz dana u dan. Ako krenemo redom, početna informacija je ta što je Portugalac tražio da ga klub proda na neku destinaciju gdje se igra Liga prvaka. Međutim, na Old Traffordu su to odbili i odmah mu poručili kako ostaje u klubu.

No, odgovor je stigao tako što je Ronaldo poručio klupskim čelnicima da se neće pojaviti na prvom treningu koji je održan u ponedjeljak. Razlog su bili navodni porodični razlozi, iako je dan ranije uživao na jahti na Mallorci sa izabranicom Georginom Rodriguez i sinom Cristianom Juniorom.

Klub mu je odobrio da se ne vrati u ponedjeljak, dao mu slobodan dan, a četiri dana kasnije Ronalda nema nigdje. Još uvijek se nije pojavio u prostorijama kluba koji vrijedno radi pod novim menadžerom Erikom ten Hagom.

Stoga, u Manchesteru su danas odlučili da neće putovati na klupsku turneju u Aziju. Propustio je i posljednji trening pred let koji je zakazan za sutra.

Crveni đavoli ujutro lete za Bangkok gdje će obaviti glavni dio priprema i odigrati prijateljski duel protiv Liverpoola 12. jula.

Pojedini britanski mediji prenijeli su kako je ljubav Ronalda i Uniteda zaključena te kako Portugalac ipak odlazi i to na neslavan način, možda i najgori po navijače koji su ga smatrali legendom kluba.

Stranice navijača Manchester Uniteda na društvenim mrežama objavljuju poruke kako Ronaldo ne može biti legenda kluba.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime