Naslovnica Sport Nogomet Mason Mount: prvi pogodak u ligi šampiona

Mason Mount: prvi pogodak u ligi šampiona

LONDON, ENGLAND - JULY 19: Mason Mount of Chelsea looks on during the FA Cup Semi Final match between Manchester United and Chelsea at Wembley Stadium on July 19, 2020 in London, England. Football Stadiums around Europe remain empty due to the Coronavirus Pandemic as Government social distancing laws prohibit fans inside venues resulting in all fixtures being played behind closed doors. (Photo by Alastair Grant/Pool via Getty Images)

Thomas Tuchel kaže da je prvi pogodak Masona Mounta u Ligi prvaka bio “veliki korak” za igrača jer je Chelsea uspostavio zapovjednu prednost u četvrtfinalu.

Mount je plavima plavi put ka pobjedi nad Portom, a Ben Chilwell dodao je drugi da Chelsea dovede u vodstvo od 2-0 u prvoj utakmici.

Veznjak Engleske Mount, 22, postigao je tri gola u protekle četiri utakmice za klub i državu.

“Završetak je bio klinički i odličan od Masona”, rekao je šef Chelseaja Tuchel.

Chelsea se vratio i pobijedio Porto

Mount-ov pametni zaokret i završetak u prvom poluvremenu pomogao je da Tuchel donese neko olakšanje nakon teškog poraza njegove ekipe od West Broma u subotu, nakon čega je uslijedio incident na treningu između saigrača Kepe Arrizabalaga i Antonija Rudiger-a.

S obje noge ove kravate u Španjolskoj na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan u Sevilli zbog ograničenja putovanja od Koronavirusa između Portugala i Velike Britanije, ovo je bila Portoova “domaća” utakmica, što znači da su dva gola u gostima kod Chelseaja dovela u pole position prije revanša narednog utorka.

Otkako je Tuchel imenovan u siječnju, Mount je postigao više golova u svim natjecanjima od bilo kojeg drugog igrača Chelseaja (5).

Sa 22 godine i 87 dana postao je i najmlađi strijelac Chelseaja u nokaut utakmici Lige prvaka.

https://twitter.com/masonmount_10/status/1379921293911470085?s=20

 

“On ima kvalitetu da to učini i učiniti to u četvrtfinalu veliki je korak za njega i velika pomoć za tim,” dodao je Tuchel.

“On je vrlo važan igrač za naš tim u mladim godinama. Prvi pogodak bio je vrlo važan za nas.

“Došlo je u trenutku nakon kojeg smo puno patili – momčad je bila prenapeta. Nedostajala nam je sloboda. Naša je igra bila pomalo statična.”

Mount je opozvan u početnu postavu nakon poraza od West Broma.

“Uvijek radim na završnoj obradi, to je dio moje igre koju mogu poboljšati”, rekao je. “Jako sam sretan što sam postigao gol i važno je pobijediti.”

‘Mount je jedan od najboljih u okolini’
Bivši napadač Crystal Palacea Clinton Morrison, gostujući na BBC Radio 5 Live

Mason Mount je igrač pun samopouzdanja u ovom trenutku. Nije mu to bio čak ni jedan od najboljih nastupa. Ali stvari koje je radio dok je bio na lopti pokazale su kvalitetu koju ima.

Svaki put pogledate igrača koji će zapaliti Chelsea i Mount-a.

Ljudi su znali reći da je samo sa strane jer je bio jedan od favorita Franka Lamparda. Ali ne, on je u momčadi Chelseaja i Engleske jer je jedan od najboljih igrača u zemlji.

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime