Naslovnica Sport Nogomet Kreće nova sezona Lige prvaka, 6 igrača predstavlja BiH

Kreće nova sezona Lige prvaka, 6 igrača predstavlja BiH

Kreće nova sezona Lige prvaka, 6 igrača predstavlja BiH
Kreće nova sezona Lige prvaka, 6 igrača predstavlja BiH

Prvih osam utakmica koje će se odigrati večeras otvorit će novu sezonu nogometne Lige prvaka koju svi s nestrpljenjem očekujemo.

Skoro tri i po mjeseca prošlo je od finala Lige prvaka za prošlu sezonu u kojem je Real Madrid savladao Liverpool rezultatom 1:0 i tako osvojio 14. titulu prvaka Evrope. Obje ekipe nalaze se u žrijebu i ove sezone te s najvišim mogućim ambicijama ulaze u takmičenje.

Kao i proteklih sezona, ponovo će se igrati u dva termina (18:45 i 21:00), a večeras su na rasporedu utakmice prvih kola u grupama E, F, G i H.

Apsolutni derbi večerašnjeg programa igrat će PSG i Juventus, a zanimljivo bi trebalo biti i u okršajima Seville i Manchester Cityja, te Celtica i branitelja titule Reala.

Nova sezona Lige prvaka biće otvorena utakmicom između zagrebačkog Dinama i Chelsea u spektaklu na Maksimiru, a susret se igra u terminu od 18:45.

Kada su u pitanju favoriti, svjetski bookmakeri ponovo izdvajaju Manchester City kao ubjedljivo prvog favorita.

Kvota da Građani osvajaju Ligu prvaka je između 3 i 3.5, dok je naredni favorit PSG sa kvotom 6. Slijede Liverpool i Bayern, a branilac titule Real je peti favorit takmičenja.

Bosna i Hercegovina ove godine ulazi sa šest igrača u grupnu fazu takmičenja. Edin Džeko (Inter), Rade Krunić (Milan), Miralem Pjanić (Barcelona), Luka Menalo (Dinamo), Sead Kolašinac (Marseille) i Amar Dedić (Salzburg) predstavljat će našu zemlju u novoj sezoni.

Upravo prvog dana imat ćemo okršaj Dedićevog Salzburga i Krunićevog Milana, ali nažalost za Rossonere neće igrati bh. reprezentativac zbog ozbiljnije povrede.

I ovu sezonu prenosit će kanali Arene Sport koji imaju ekskluzivna prava na Ligu prvaka.

Današnji program:

18:45 Dortmund – Kopenhagen

18:45 Dinamo – Chelsea

21:00 Benfica – Maccabi Haifa

21:00 Celtic – Real Madrid

21:00 PSG – Juventus

21:00 RB Leipzig – Shakhtar

21:00 Salzburg – Milan

21:00 Sevilla – Manchester City

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime