Naslovnica Sport Košarka Nurkić dominacijom pod koševima vodio Portland do pobjede

Nurkić dominacijom pod koševima vodio Portland do pobjede

Nurkić dominacijom pod koševima vodio Portland do pobjede

Košarkaši Portland Trail Blazersa pobijedili su u Los Angelesu favorizovanu ekipu Lakersa rezultatom 106:104 te su tako nastavili igrati sjajno na početku nove NBA sezone.

Blazersi su od početka utakmice iznenadili domaćine sjajnom igrom u napadu, a prednost koju su stekli u prvoj četvrtini znalački su čuvali do odlaska na odmor.

Lakersi se u potpunosti vraćaju u trećoj četvrtini kada dolaze i do preokreta, ali gosti se nisu predavali. Odigrali su fantastično u odbrani u posljednjoj četvrtini i nakon velike drame u završnici stigli do zaslužene pobjede.

Lillard je bio fantastičan u redovima Blazersa sa čak 41 ubačenim poenom, a podršku je imao u Grantu koji je dodao 16. Naš reprezentativac Jusuf Nurkić nije imao svoju šutersku noć, ali je vrlo dobro odigrao rolu u odbrani.

Na parketu je proveo tačno pola sata i za to vrijeme je postigao šest poena. Međutim, dominirao je pod koševima skupivši 13 skokova, a svemu je dodao i četiri asistencije. James je bio najbolji kod Lakersa s 31 poenom dok je Davis ostvario double-double s 22 poena i 10 skokova.Portland je drugi na Zapadnoj konferenciji NBA lige i nakon tri utakmice još nema poraza, dok su Lakersi pretposljednji s omjerom 0-3.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime