Naslovnica Sport Nogomet Nurkić nakon poraza: Hvala Bogu da je sve u našim rukama

Nurkić nakon poraza: Hvala Bogu da je sve u našim rukama

Nurkić nakon poraza: Hvala Bogu da je sve u našim rukama
Nurkić nakon poraza: Hvala Bogu da je sve u našim rukama

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić nije bio previše nezadovoljan nakon današnjeg poraza naše selekcije u četvrtom kolu grupne faze Eurobasketa od Francuske (81:68).

“Tako je to. Jednu utakmicu pobijedimo, jednu izgubimo. Mislim da nam ne može niko ništa zamjeriti. Oni su iskusna ekipa, imali smo previše izgubljenih lopti, a oni previše ofanzivnih skokova. Nedostajalo nam je malo snage i sreće u završnici. Nama niko nije davao šansu ni jednu utakmicu, a mi smo pobijedili ovdje dvije. Rekli su nam pobijedite dvije i idete u osminu finala, dobili smo dvije, ali još se nismo plasirali dalje. Bosnu uvijek neko slaže, ali dobro je. Hvala Bogu sve je u našim rukama”, rekao je Nurkić za Sport klub nakon utakmice te dodao:”Imali smo u jednom trenutku dobru seriju, momentum i sve. Tako je to u sportu, lopta je okrugla. Nažalost, nismo uspjeli završiti kako treba, ali sutra je novi dan i mislim da ćemo odgovoriti na najbolji mogući način.”

Nurkić je i na ovom susretu imao nekoliko žestokih duela, a meč su ponovo obilježile neke čudne odluke sudija.

“Ne bih komentarisao sudije. Ostaje na njima da sude kako žele. Vidjeli ste utakmicu između Litvanije i Njemačke. Ono nisam vidio u životu. Vidjet ćemo kako će oni igrati večeras pa ćemo znati kako ćemo sutra. Uvijek gledam ko je bolji neka onda taj i pobijedi. Vidimo se sutra, to im mogu poručiti. Mislim da će biti fenomenalna utakmica između nas i Litvanije” poručio je Nurkić.

Podsjetimo, naša selekcija je i dalje u igri za prolazak u osminu finala, a za siguran plasman u nokaut fazu potrebna nam je pobjeda u posljednjem kolu protiv Litvanije. Ovaj meč se igra danas u 14:30 sati. Također, dalje možemo otići i u slučaju da kasnije danas Mađarska pobijedi Litvaniju.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime