Naslovnica Sport Košarka Održan NBA draft, prvi pick “nije mogao ni sanjati fantaziju koja se...

Održan NBA draft, prvi pick “nije mogao ni sanjati fantaziju koja se desila”

Održan NBA draft, prvi pick
Održan NBA draft, prvi pick "nije mogao ni sanjati fantaziju koja se desila"

Američki košarkaš s italijanskim pasošem Paolo Banchero je izabran s prvog pika ovogodišnjeg NBA drafta koji je održan sinoć u Brooklynu, a on će naredne sezone igrati za ekipu Orlando Magica.

Orlando je tako pomalo i neočekivano pokupio ovog 19-godišnjeg krilnog centra visokog 2,08 metara, a koji je prošle sezone u koledž ligi igrajući za Duke postizao u prosjeku 17,2 poena te tome dodavao 7,8 skokova i 3,2 asistencije po meču.

Banchero je rođen u Sjedinjenim Američkim Državama, a samo dva sata prije početka drafta je potvrdio da od sljedećeg ljeta nositi dres reprezentacije Italije.”Ovo nije ni san. Ovo je kao neka luda fantazija. Sanjao sam da ću doći do NBA lige, ali da ću biti prvi pick… To je ludo”, rekao je Banchero nakon drafta.

Drugi pick na draftu imala je Oklahoma, a oni su birali Cheta Holmgrena, dok je Houston kao trećeg picka birao Jabarija Smitha. Keegan Murray će naredne sezone igrati za Sacramento, dok će Jaden Ivey u Detroit.Evropa od 58 izabranih pikova ima desetoricu košarkaša, uključujući spomenutog prvoplasiranog Banchera, a najviše je Francuza (četiri).

Košarkaša Mege Nikolu Jovića sa 27. pozicije je izabrao Miami, iako se očekivalo da bi sa 21. mjesta mogao da ga angažuje Denver s obzirom na to da im je ostavio dobar utisak na preddraft kampu.Mega iz Beograda je imala još jednog igrača na draftu te tako ujedno bila i jedini evropski klub koji je imao dvojicu izabranih igrača na draftu, a tu je još Hrvat Karlo Matković koji je kao 52. pik završio u New Orleansu.

Kompletan spisak sa ovogodišnjeg NBA drafta pogledajte ovdje.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime