Naslovnica Sport Nogomet Pjanić zaigrao u remiju Barcelone sa Manchester Cityem (3:3)

Pjanić zaigrao u remiju Barcelone sa Manchester Cityem (3:3)

Pjanić zaigrao u remiju Barcelone sa Manchester Cityem (3:3)
Pjanić zaigrao u remiju Barcelone sa Manchester Cityem (3:3)

Barcelona i Manchester City sinoć su na Nou Campu odigrali prijateljsku utakmicu koja je okončana rezultatom 3:3, a priliku za igru dobio je i naš Miralem Pjanić.

Nakon što u ligaškim susretima protiv Rayo Vallecana i Real Sociedada nije dobio šansu za igru, bh. nogometaš je konačno zaigrao za Blaugranu i to nakon što je ušao s klupe.

Utakmica je bila humanitarnog karaktera, a sredstva prikupljena od ovog susreta ići će u fondove za pomoć osobama oboljelim od ALS-a (amiotrofične lateralne skleroze).

Bivši golman i trener Barcelone Juan Carlos Unzué organizovao je ovaj susret, a i sam je obolio od te teške bolesti i sad pokušava na sve načine pomoći da centar za istraživanje dobije što više novca kako bi mogao nastaviti svoj rad u borbi protiv bolesti za koju nema lijeka.

Strijelci za Barcelonu bili su Aubameyang u 29., De Jong u 67. i Depay u 79. minuti, a za Manchester City su pogađali Alvarez u 21., Palmer u 70. i Mahrez u osmoj minuti sudijske nadokande (90+8′).

Pjanić je u igru ušao u 72. minuti kada je zamijenio Busquetsa, a Barca će u narednom ligaškom meču na svom terenu dočekati Valladolid.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime