Naslovnica Sport Nogomet Pochettina su otjerali iz PSG-a, on kaže da je imao sreće

Pochettina su otjerali iz PSG-a, on kaže da je imao sreće

Pochettina su otjerali iz PSG-a, on kaže da je imao sreće
Pochettina su otjerali iz PSG-a, on kaže da je imao sreće

Bivši trener PSG-a Mauricio Pochettino govorio je o saradnji s Argentincem Lionelom Messijem rekavši da je ispunio svoje snove što je radio s “najboljim igračem na svijetu”, a imao je i riječi hvale za Kyliana Mbappea i Neymara.

Pochettino je rekao kako se prošlog ljeta sasvim slučajno i potpuno iznenada pojavila mogućnost da Messi dođe u PSG-a i to nakon što je postalo jasno da Barcelona nema sredstva da registruje Argentinca i da plati njegovu veliku platu.

Tu se odmah uključio PSG i najboljom ponudom i projektom privukli su interes Messija i na kraju ga potpisali.

“Sjećam se, iznenada se pojavila mogućnost da nam se Lionel pridruži u Parizu, a to je bilo prijatno iznenađenje za sve. Sada mogu reći da sam radio s Messijem, vidio sam ga izbliza i još bolje upoznao. Prije toga sam imao priliku vidjeti Maradonu i to mi kao Argentincu mnogo znači”, rekao je Pochettino pa nastavio:

“S Messijem sam proveo godinu dana i mogu reći da sam kao trener imao sreće. Za sve nas koji volimo nogomet, prilika da radimo s najboljim je blagoslov. Nema sumnje da je Messi najbolji igrač na svijetu, a poslije njega, Mbappe će biti favorit za tu krunu. Tu je i Neymar, koji je za mene također jedan od najboljih.”

Podsjetimo, Pochettino je trener PSG-a bio od januara 2021. godine do jula 2022. godine, a u tom periodu je osvojio tri trofeja i to Superkup Francuske, Kup Francuske i Ligue 1.

Kako s ovim klubom nije napravio ništa značajno u Ligi prvaka, na kraju je bio prinuđen na odlazak, a podsjećamo, PSG je u prošloj sezoni Lige prvaka ispao od Real Madrida u jednom od tri velika preokreta Kraljevskog kluba u pohodu na tron Evrope.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime