Naslovnica Sport Nogomet PSG-ov predsjednik pozvao UEFA-u da istraži Barcelonu

PSG-ov predsjednik pozvao UEFA-u da istraži Barcelonu

PSG-ov predsjednik pozvao UEFA-u da istraži Barcelonu
PSG-ov predsjednik pozvao UEFA-u da istraži Barcelonu

Predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaifi pozvao je UEFA-u da istraži Barcelonu nakon što je većinu ljeta provela rasprodavajući svoju imovinu.

Barcelona je izazvala veliku buru tokom ljeta jer su imali nešto poput velike rasprodaje svoje interne imovine kako bi skupili novac za nove igrače. Španski velikan uspio je registrovati igrače poput Julesa Koundea i Roberta Lewandowskog, ali Al-Khelaifi ne vjeruje da su to učinili na moralan način.


“Je li to pošteno? Ne, nije pošteno. Je li legalno? Nisam siguran. Ako im dopustite, drugi će učiniti isto. UEFA naravno ima svoje finansijske zakone. Sigurno će pogledati sve. Nova pravila finansijske održivosti pozitivan su razvoj. Ali moramo biti oprezni. Opasni nivoi duga i čarobni dionički poslovi nisu održiv put”, rekao je za Politico.

Al-Khelafi nije prva osoba, niti će biti posljednja, koja postavlja pitanja o Barceloninoj finansijskoj strategiji. Međutim, do sada nijedno pravilo nije prekršeno i radili su unutar zakona, uključujući i onaj posebno strog koji je postavila La Liga.

Nakon što je prodala mnogo imovine za potrebe jednog prijelaznog roka, za Barcelonu je važno da Xavi brzo uspije u svojoj ulozi trenera. Ukoliko uspije osvojiti velike trofeje, tada će odluke klupskih čelnika biti donekle opravdane.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime