Naslovnica Sport Nogomet PSG svim silama želi otjerati Neymara, ali…

PSG svim silama želi otjerati Neymara, ali…

PSG svim silama želi otjerati Neymara, ali...
PSG svim silama želi otjerati Neymara, ali...

Čelnici PSG-a planirali su tokom ovog ljetnog prijelaznog roka malo rasteretit budžet i najviše se spominjalo da bi Brazilac mogao napustiti klub i otići u neku drugu sredinu, no čini se da se francuski tim ne može tek tako riješiti bivšeg igrača Barcelone.

Naime, ugovor koji Neymar ima sa PSG-om, pored toga što mu omogućava 36,5 miliona eura po sezoni, sadrži i klauzulu po kojoj se 1. jula automatski produžava ugovor na još godinu dana, što znači da će mu trenutni ugovor s klubom trajati do 2027. godine.

Ukoliko čelnici PSG-a žele prodati Neymara, odnosno riješiti se njegovih usluga, morat će Brazilcu platiti 130 miliona eura, koliko iznosi ukupni iznos njegovog ugovora za narednih pet godina.

Ipak, francuski mediji pišu da Neymar uopšte ne razmišlja o odlasku iz PSG-a i da je maksimalno fokusiran na novi projekat koji se gradi oko kluba, te da u budućnosti ne namjerava napustiti Pariz.

Neymar i PSG, jasno, još neko vrijeme će biti “osuđeni” jedno na drugo, a jedini način da se ova saradnja prekine je da neki od najbogatijih svjetskih klubova plati obeštećenje za Brazilca i uz to mu ponudi barem približnu platu koju ima u ovom klubu.

Trenutno svjetski i evropski mediji tek ponekad pišu da Newcastle prati situaciju u vezi s Neymarom, dok se ostali klubovi ne povezuju s njim.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime