Naslovnica Sport Nogomet Razlog zašto Mane ne želi luksuzne automobile, skupe satove i vile

Razlog zašto Mane ne želi luksuzne automobile, skupe satove i vile

Razlog zašto Mane ne želi luksuzne automobile, skupe satove i vile
Razlog zašto Mane ne želi luksuzne automobile, skupe satove i vile

Sadio Mane važi za jednog od najjednostavnijih i najskomnijih nogometaša današnjice, uprkos planetarnoj slavi. Novi igrač Bayerna ne želi luksuzne automobile, dijamantne satove ili vile, a njemački mediji su se prisjetili njegove ranije izjave u kojoj je objasnio zašto ga materijalne stvari ne zanimaju.

Mané je rođen u Bambaliju, Sédhiou (Senegal), malom gradu od 2.000 stanovnika smještenom na zapadnom rubu Sjeverne Afrike i reći da je nogometaš odrastao u siromaštvu bilo bi čak i malo.

“Zašto bih želio deset Ferrarija, 20 dijamantnih satova ili dva aviona? Što će ti predmeti učiniti za mene i svijet? Bio sam gladan i morao sam raditi u polju. Preživio sam teška vremena, igrao sam nogomet bos, nisam imao obrazovanje i mnoge druge stvari, ali danas, onim što zaradim zahvaljujući nogometu, mogu pomoći svom narodu”, kazao je senegalski napadač za nsemwoha.com.

Malo ribarsko mjesto, na obali rijeke Casamance, udaljeno je više od sedam sati od glavnog grada. Nema asfaltiranih cesta. Krave i koze lutaju među ljudima, a mnoge žene su rađale djecu u svojim domovima, jer grad nije imao bolnicu ili su ljudi čak umirali zbog nemogućnosti pružanja adekvatne medicinske pomoći.

Sve dok Mané nije to riješio izgradnjom bolnice. Senegalac je u svom rodnom selu izgradio bolnicu, investirao novac u liječenje bolesnih, pomagao finansijski svim stanovnicima, a uočen je i kako čisti džamiju u lokalnom mjestu.

Sjajni napadač je rekao i da su ga mnogo puta pitali zašto još nije oženjen.

Nogometaši tradicionalno uvijek ponosno predstavljaju svoje partnerke, kako na društvenim mrežama tako i na terenu nakon osvojenih titula. Mane tek treba naći damu za svoju partnericu. Međutim, afrički nogometaš godine rekao je da se namjerava vjenčati s gospođom koja se moli Bogu, a ne damom koja koristi društvene mreže.

Podsjetimo, Mane je prije nekoliko dana prešao iz Liverpoola u Bayern s kojim je potpisao trogodišnji ugovor.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime