Naslovnica Sport Nogomet Real Madrid finale Lige prvaka sa Liverpoolom

Real Madrid finale Lige prvaka sa Liverpoolom

Real Madrid finale Lige prvaka sa Liverpoolom
Real Madrid finale Lige prvaka sa Liverpoolom

Nogometaši Real Madrida plasirali su se finale Lige prvaka nakon što su u dvomeču bili bolji od Manchester Cityja. U prvoj utakmici u Engleskoj bilo je 4:3 za City, večeras je Real u Madridu slavio 2:1, a onda su Kraljevi u produžetku postigli ključni gol za finale.

Krenulo je žestoko pa je Real imao veliku šansu već nakon četiri minute igre. Carvajal je odlično centrirao s desne strane, ali Benzema je loše zahvatio loptu glavom i šutirao preko gola.Nakon toga se City oslobodio početnog pritiska pa je ubrzo imao dvije odlične prilike. Prvo je De Bruyne odlično dodao do Bernarda Silve, ali je njegov odličan pokušaj odbranio Courtois. Belgijanac je potom tri minute kasnije dodao do Gabriela Jesusa, ali je njegov udarac otišao malo pored gola. Do kraja prvog poluvremena je opao ritam utakmice, obje ekipe su bile isuviše oprezne pa se mreže nisu tresle.

Drugo poluvrijeme je otvorila velika prilika za Real samo nekoliko sekundi nakon što je lopta krenula sa centra. Carvajal je ubacio za Viniciusa, a Brazilac se obrukao udarcem i poslao loptu pored gola.

Kazna je stigla u 73. minuti. Silva je sjajno proigrao Mahreza koji je ostao sam na desnoj strani, a onda preciznim udarcem lijevom nogom pogodio bliži ugao Courtoisa za vodstvo svog tima.

Real je potom bacio sve karte u napad, a to im se isplatilo u samoj završnici susreta. Heroj je bio Rodrygo koji je u nekoliko minuta postigao dva pogotka koja su donijela spektakularni preokret i produžetke.

Utakmica je bila riješena u 95. minuti. Benzema je izborio penal kojeg je potom i mirno realizovao te postavio konačnih 3:1 budući da City do posljednjeg sudijskog zvižduka nije uspio postići gol koji bi im osigurao makar penale.

Finale Lige prvaka između Liverpoola i Real Madrida igra se 28. maja u Parizu.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime