Naslovnica Sport Nogomet Kraj jedne ere: Real vjerovatno neće ponuditi novi ugovor Modriću

Kraj jedne ere: Real vjerovatno neće ponuditi novi ugovor Modriću

Kraj jedne ere: Real vjerovatno neće ponuditi novi ugovor Modriću
Kraj jedne ere: Real vjerovatno neće ponuditi novi ugovor Modriću

Era hrvatskog nogometaša Luke Modrića u Realu mogla bi se završiti budući da nije sigurno hoće li mu madridski klub ponuditi novi ugovor, tvrdi španski AS.

Modrić je uz Tonija Krossa ostao u Realu kao dio legendarnog veznog reda kojeg je ranije ovog ljeta napustio Casemiro prelaskom u Manchester United.AS se u međuvremenu pozabavio situacijom u prvoj ekipi Reala pa su tako došli do zaključka da se u idućih godinu i devet mjeseci završavaju ugovori čak 11 od ukupno 25 igrača Reala.

“Na kraju ove sezone ugovori završavaju sedmorici igrača, a završetkom iduće sezone još četvorici. Međutim, situacija svakog od njih prilično se razlikuje, čak i među onima na ovom spisku koji su esencijalni igrači, stubovi ekipe. Poput Benzeme koji za manje od dva mjeseca navršava 35 godina, zatim Kroosa koji za tri mjeseca puni 33 godine te Modrića koji je početkom mjeseca proslavio 37. rođendan. Njima trojici ugovori završavaju na ljeto, ali su zaslužili pravo da praktički sami uz dogovor s klubom odlučuju koliko će još igrati u Realu ili produžiti ugovore s klubom. Ipak, među njima je Modrić najveća nepoznanica i morat će čekati kraj sezone kako bi vidio hoće li mu Real ponuditi novi ugovor. S druge strane, Kroosu i Benzemi produženje je praktično zajamčeno”, piše AS.

Realova klupska politika je da ukoliko igračima koji su prešli 30 godina nudi nove ugovore, to radi samo tako da saradnju s njima produžuje na jednu godinu.

Podsjetimo, Modrić je tako potpisivao dva puta u posljednje dvije godine, a AS sada sumnja da će mu Real i treći put u tri godine produžiti ugovor jer će u septembru iduće godine imati čak 38 godina.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime