Naslovnica Sport Nogomet Real u 95. minuti izbjegao poraz

Real u 95. minuti izbjegao poraz

Real u 95. minuti izbjegao poraz

Nogometaši Real Madrida golom u 95. minuti izbjegli su poraz u meču 4. kola grupne faze Lige prvaka protiv Šahtara u gostima, a konačan rezultat na kraju je glasio 1:1.

Šahtar je u vodstvo stigao u 46. minuti golom koji je postigao Zubkov, nakon čega je Real krenuo u potpunu ofanzivu i imao dvije velike šanse preko Kroosa i Rudigera da dođe do poravnanja, no te situacije nisu pretvorili u pogodak.

Kada se činilo da će Kraljevski klub doživjeti šokantan poraz, Rudiger u 95. minuti nakon asistencije Kroosa pogađa za 1:1 i svom timu donosi izuzetno važan bod koji će im u posljednja dva kola znatno olakšati borbu za nokaut fazu.

Aktuelni prvak Evrope nakon četiri utakmice ima 10 osvojenih bodova, četiri više od Leipziga koji je na drugom mjestu sa šest bodova i pet bodova više od Šahtara koji je ostao na trećem mjestu.

U drugom meču ove grupe, Leipzig je golovima Wernera i Forsberga pobijedio Celtic u gostima rezultatom 2:0.

Da situacija u PSG-u nije dobra i da je atmosfera u ekipi znatno poljuljana nakon glasina da Mbappe želi napustiti klub, dokaz je i večerašnji remi protiv Benfice na domaćem terenu rezultatom 1:1.

Upravo je Mbappe s bijele tačke pogodio za vodstvo svog tima u 40. minuti, no Benfica je uzvratila na identičan način, također s bijele tačke, a siguran realizator bio je Joao Mario u 62. minuti.

Susret između Borussije Dortmund i Seville završen je bez pobjednika, a konačan rezultat na kraju je glasio 1:1. Bellingham je pogodio za njemački tim u 35. minuti, dok je za goste iz Španije pogađao Nianzou.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime