Naslovnica Sport Rukomet Hrvatski rukometaši idu se cijepiti u Beogradu?

Hrvatski rukometaši idu se cijepiti u Beogradu?

Naš klub, zahvaljujući činjenici da je dio Nexe Grupe koja posluje na regionalnom tržištu, imao je priliku svojim igračima pružiti mogućnost cijepljenja u Srbiji. Naši igrači su sami izrazili želju da se cijepe. Naravno kako bi zaštitili svoje najdraže i vlastito zdravlje – rekao je Josip Ergović

Rukometaši Hrvatske sutra će u Varaždinu (19 sati) protiv Slovačke igrati svoju treću utakmicu u skupini EHF Europskog kupa. Nakon domaćih pobjeda nad Mađarskom i Španjolskom slijede nam dva susreta protiv Slovačke (srijeda i četvrtak) te gostovanje u Mađarskoj u subotu. Sutra će Slovačka biti domaćin, a riječ je utakmici koja se trebala igrati kod njih, ali je zbog pandemije odgođena. Hrvoje Horvat, izbornik Hrvatske, u međuvremenu je ostao bez još dva igrača.

Zbog pozitivnog nalaza na Covid-19 neće biti vratara Morena Cara, a neće biti ni lijevog vanjskog Halila Jaganjaca. Naime, Jaganjac je negativan ali se vozio u automobilu s Carem pa stručni štab nije htio ništa riskirati. Tako će za susret protiv Slovačke imati na raspolaganju samo pet vanjskih igrača, od čega su čak trojica srednjaka. Inače, Car i Jaganjac, kao i još nekoliko igrača Nexea, cijepili su se protiv korona virusa u Beogradu.

– Naš klub, zahvaljujući činjenici da je dio Nexe Grupe koja posluje na regionalnom tržištu. Imao je priliku svojim igračima pružiti mogućnost cijepljenja u Srbiji. Naši igrači su sami izrazili želju da se cijepe, kako bi zaštitili svoje najdraže i vlastito zdravlje. Petorica igrača cijepljena su cjepivom Pfizer u Srbiji. Nažalost, uvijek je moguće da osobe, bez obzira na cijepljenje, budu izložene zarazi, s obzirom na rok u kojem prime cjepivo i trenutku u kojem ono počne djelovati. Dakle moguće je zaraziti se i 24 sata nakon cijepljenja. RK Nexe čini dalje sve što je u našoj moći kako bi zaštitio svoje igrače. Prilagodio se odlukama Hrvatskog rukometnog saveza i omogućio nastavak održavanja Premijer Lige, na što apeliramo cijelo vrijeme – rekao je Josip Ergović, predsjednik kluba.

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime