Naslovnica Sport Nogomet Sadio Mane u Bayernu ostao bez omiljenog broja

Sadio Mane u Bayernu ostao bez omiljenog broja

Sadio Mane u Bayernu ostao bez omiljenog broja
Sadio Mane u Bayernu ostao bez omiljenog broja

Senegalski nogometaš Sadio Mane nosit će dres s brojem 17 u Bayernu, iako se očekivalo da bi mu Leroy Sané mogao prepustiti “desetku”.

Mane je nedavno i zvanično prešao iz Liverpoola u Bayern za 32 miliona eura, plus maksimalno devet miliona eura bonusa, a na zvaničnoj stranici objavljeno je da će nositi dres s brojem 17.

Ranije su taj dres od poznatijih igrača nosili Christian Ziege, Mark van Bommel i Jerome Boateng.

Ovaj sjajni krilni napadač kaže da s ovim brojem želi proslaviti velike uspjehe i da se raduje pripremama za novu sezonu.”Odabrao sam broj 17 i želim proslaviti velike uspjehe s ovom ekipom u tom dresu. Sada se radujem pripremama za novu sezonu i sa svojim novim saigračima”, rekao je Mane.

Senegalac je u Liverpoolu nosio dres s brojem 10, pa se shodno tome očekivalo da bi mogao i u Bayernu doći do tog broja. Čak su i njemački mediji pisali da bi mu Leroy Sané mogao prepustiti “desetku”, ali od toga na kraju nije bilo ništa.

Sadio Mane je ranije rekao da je izrazito sretan što je “konačno” stigao u Bayern, a kako kaže, od početka je osjetio veliki interes kluba za njegov potpis. Dodao je i to da od samog početka nije imao nikakvu sumnju i da je ovo pravo vrijeme za novi izazov.

Sadio Mane je u Liverpool stigao 2016. godine

Prošle sezone je u svim takmičenjima za Liverpool odigrao 51 utakmicu. Postigao je 23 gola i tome dodao pet asistencija. Sadio Mane je u Liverpool stigao 2016. godine iz Southamptona u transferu vrijednom 41,2 miliona eura.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime