Naslovnica Sport Nogomet Senegalci laserskom “artiljerijom” ometali Egipćane

Senegalci laserskom “artiljerijom” ometali Egipćane

Senegalci laserskom
Senegalci laserskom "artiljerijom" ometali Egipćane

Egipatski nogometaš Mohamed Salah neće igrati na Svjetskom prvenstvu u Kataru nakon što je njegovu reprezentaciju pobijedio Senegal boljim izvođenjem penala, no detalj s te utakmice sigurno će obići sportski svijet i možda najbolje pokazuje s kojim se sve sredstvima služi da bi se igralo na Mundijalu.

Tokom regularnih 90 minuta rezultat je bio 1:0 za Senegal, identično kao i u prvom meču u kojem je Egipat ostvario pobjedu, a kako nakon dodatnih 30 minuta u produžecima nije bilo promjene rezultata, uslijedili su penali koji su na kraju i odlučili pobjednika.

Jedan od tragičara gostujuće ekipe bio je i Mohamed Salah, a koji je imao šansu da iskoristi prvi promašaj Senegalaca, no šutirao je jako loše, možda je izveo i jedan od najgorih penala u karijeri nabivši loptu visoko preko gola.

Ipak, Salahu nije bilo lagano da se koncentriše na izvođenje penala, a razlog je “laserska artiljerija” s tribina, a pri čemu su domaći navijači pod pravom “opsadom” svjetla držali gostujuće igrače i golmana tokom penal serije.

Senegal se plasirao na Mundijal

Oni su ih ometali i tokom igre, no jasno da je to puno teže kada su igrači u pokretu, a koliko je na stadionu bilo lasera možda su najbolji pokazatelj upravo spomenuti penali. Na kraju svega, nema sumnje da su ovom taktikom domaći navijači pomogli selekciji Senegala koja je na kraju ostvarila pobjedu i plasirala se na Mundijal.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime