Naslovnica Sport Nogomet Spektakl u Premiershipu: Liverpool u 98. minuti preokrenuo

Spektakl u Premiershipu: Liverpool u 98. minuti preokrenuo

Spektakl u Premiershipu: Liverpool u 98. minuti preokrenuo
Spektakl u Premiershipu: Liverpool u 98. minuti preokrenuo

Pet utakmica petog kola engleskog Premiershipa odigrano je tokom večeri, a Liverpool je napravio nevjerovatan preokret, dok Manchester City nastavlja “razbijati” svoje rivale.

Liverpool je uspio na čudesan način preokrenuti utakmicu protiv Newcastlea i slaviti rezultatom 2:1. Pogodak za pobjedu postignut je u 98. minuti, iako je bilo pet minuta nadoknade.Gosti su poveli golom najvećeg pojačanja Alexandera Isaka, koji je pogodio u debiju, a u strijelce se upisao u 38. minuti.

U nastavku je jedan gol poništen Isaku zbog minimalnog ofsajda za potencijalnih 0:2, a onda je kazna uslijedila u 61. minuti kada je Roberto Firmino poravnao na 1:1. Konačnih 2:1 postavlja Filipe Carvalho u osmoj minuti nadoknade.

Nevjerovatnu noć imao je Erling Haaland koji je postigao hat-trick u prvom poluvremenu utakmice protiv Nottinhgam Foresta koja je završena rezultatom 6:0.

Nakon Haalandova tri gola u prvom poluvremenu, u nastavku dva gola postiže Julian Alvarez i jedan Joao Cancelo za novi ubjedljiv trijumf Građana.

Maksimalan niz nastavio je preporođeni Arsenal koji je rezultatom 2:1 slavio protiv Aston Ville. Brazilci su donijeli trijumf Topnicima pošto su pogađali Gabriel Jesus i Gabriel Martinelli. I s druge strane gol je postigao njihov sunarodnjak, a u pitanju je Douglas Luiz.

U manjem londonskom derbiju West Ham i Tottenham su remizirali rezultatom 1:1, dok su Bournemouth i Wolverhampton svoj meč odigrali bez golova.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime