Naslovnica Sport Nogomet City i Real se namučili za trijumfe u drugom kolu Lige prvaka,...

City i Real se namučili za trijumfe u drugom kolu Lige prvaka, novi poraz Juventusa

City i Real se namučili za trijumfe u drugom kolu Lige prvaka, novi poraz Juventusa
City i Real se namučili za trijumfe u drugom kolu Lige prvaka, novi poraz Juventusa

U večerašnjim okršajima Lige prvaka vidjeli smo brojna uzbuđenja i nekoliko iznenađenja uz fantastične preokrete. Odigrano je sedam utakmica.

Najuzbudljiviji susret večeri odigran je na Allianz stadionu u Torinu gdje je Juventus poražen od Benfice rezultatom 1:2 i to nakon velikog preokreta.

Juventus je već u četvrtoj minuti poveo preko Arkadiusza Milika, koji lijepo pogađa glavom, ali je nakon VAR asistencije u finišu prvog dijela dosuđen penal za goste.

Joao Mario je bio precizan za poravnanje. U 55. minuti vidjeli smo potpuni preokret. Lijep volej je nakon odbijene lopte pospremio u mrežu David Neres. To je bio i konačan rezultat susreta tako da se može pričati o velikoj krizi Stare dame.

Činilo se da ćemo iznenađenje vidjeti u duelu Manchester Cityja i Dortmunda, ali je domaćin nakon velikog preokreta slavio rezultatom 2:1.

Jude Bellingham je doveo goste u vodstvo u 56. minuti, ali golovima Johna Stonesa i Erlinga Haalanda u posljednjih 10 minuta Građani preokreću rezultat.

Aktuelni evropski prvak Real Madrid imao je tešku utakmicu protiv Leipziga na rasporedu večeras, a završena je rezultatom 2:0. Golove za Kraljeve u posljednjih 10 minuta utakmice postigli su Fede Valverde i Marcos Asencio.

Promjena trenera u Chelseaju nije dala instant-rezultat, pa su Plavci samo remizirali protiv Salzburga (1:1).

Večeras je zaposlen bio i bh. sudija Irfan Peljto koji je dijelio pravdu u duelu Kopenhagena i Seville (0:0), dok je PSG s 3:1 slavio na gostovanju Maccabiju u Haifi. Napoli je slavio kod Rangersa u Glasgowu (0:3).

Rezultati:

Rangers – Napoli 0:3

Chelsea – Salzburg 1:1

Real Madrid – Leipzig 2:0

Kopenhagen – Sevilla 0:0

Manchester City – Dortmund 2:1

Juventus – Benfica 1:2

Maccabi – PSG 1:3

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime