Naslovnica Novo Ukrajinski hokejaš dobio godinu suspenzije

Ukrajinski hokejaš dobio godinu suspenzije

Ukrajinski hokejaš
Ukrajinski hokejaš

Ukrajinski hokejaški reprezentativac Andri Deniskin dobio je jednogodišnju zabranu od strane Međunarodne hokejaške federacije (IIHF) zbog rasnog zlostavljanja protivničkog igrača, potvrdila je organizacija.

“Rasističkim gestama, komentarima ili postupcima nema apsolutno mjesta u hokeju na ledu ili bilo gdje”, rekao je predsjednik IIHF-a Luc Tardif.

“Deniskinovi postupci potpuno su neprihvatljivi i neće se tolerisati. Iako je već odslužio suspenziju od 13 utakmica, utvrdili smo da je zaslužio dodatnu kaznu”, zaključio je Tardif.

Deniskin je prvobitno bio suspendovan na 13 utakmica zbog incidenta kada je njegova ekipa HC Kremenchuk pobijedila HC Donbas 3:2 krajem septembra prošle godine.U 35. minuti Deniskin se sukobio s igračem Donbasa i obojica su isključena. Međutim, prije nego što je krenuo prema klupi, Deniskin je napravio rasističku gestu prema protivničkom hokejašu Jalenu Smerecku, koji je Afroamerikanac.

Deniskin je oponašao guljenje banane, a zatim i njihovo jedenje, što je snimila kamera, i dobio je početnu zabranu uprkos izvinjenju, a sada i još strožiju kaznu koju je potpuno zaslužio.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime