Naslovnica Sport Nogomet Van Gaal uživo u programu objavio da boluje od raka

Van Gaal uživo u programu objavio da boluje od raka

Van Gaal uživo u programu objavio da boluje od raka
Van Gaal uživo u programu objavio da boluje od raka

Selektor Nizozemske reprezentacije Louis Van Gaal (70) gostovao je u jednoj emisiji na nizozemskoj televiziji te u njoj u programu uživo objavio da boluje od agresivnog oblika raka prostate te da se već neko vrijeme liječi.

Naime, legendarni trener Ajaxa je već odradio 25 ciklusa zračenja, ali nije htio ranije objavljivati da se razbolio kako njegova bolest ne bi utjecala na igrače tokom utakmica koje je vodio kao selektor.


“U svim razdobljima dok sam bio trener reprezentacije morao sam noću da idem u bolnicu, a da igrači to do sada nisu saznali. Dok sam mislio da sam zdrav. Međutim, nisam. Nisam to želio reći svojim igračima jer je to moglo da utiče na njihova izdanja”, rekao je Van Gaal.Tamošnji mediji javljaju da nije poznato hoće li sada uzeti pauzu i odstupiti s pozicije selektora ili planira ostati na klupi te za sedam mjeseci voditi Nizozemsku na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Van Gaal je i nedavno bio odsutan iz reprezentacije Nizozemske zbog zdravstvenih razloga budući da je povrijedio kuk kada je pao s bicikla.

Povreda se dogodilo kada se s ekipom nakon treninga vraćao u hotel, a na kraju je procijenjeno da nije bila potrebna operacija.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime