Naslovnica Sport Nogomet Villarreal i Juventus remizirali

Villarreal i Juventus remizirali

Juventus
Juventus

Nogometaši Villarreala i Juventusa odigrali su na stadionu De la Ceramica neriješeno 1:1 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka pa će se putnik u narednu fazu ovog takmičenja znati nakon revanša koji će se igrati u Torinu.

Utakmica je imala nevjerovatan početak budući da je Juventusov napadač Dušan Vlahović iskoristio proigravanje Danila i pogodio mrežu domaćih nakon samo 32 sekunde igre. Zanimljivo da je Vlahoviću ovo bio debi u Ligi prvaka, a postigao je najbrži gol kao debitant starter u historiji elitnog evropskog takmičenja.Pokušao je Villarreal da se brzo vrati u utakmicu pa su do 17-te minute susreta imali dvije odlične prilike. Prvo je Lo Celso pogodio stativu, a onda je Szczesny zaustavio pokušaj Danjume.

Uslijedio je mirniji period utakmice, a sedam minuta prije odlaska na odmor McKennie je mogao udvostručiti vodstvo Juventusa. Ipak, bio je izblokiran u posljednji trenutak pa je ostalo 0:1 na poluvremenu.

Drugo poluvrijeme je otvoreno velikom prilikom Morate koji je bio neprecizan, a nagovještaj povratka Villarreala priuštio je Moreno kojem udarac odlično brani Szczesny.

Devet minuta kasnije ipak nije mogao spasiti Juventus. Capoue je sjajno uočio loše pozicioniranu odbranu Stare dame te uposlio Pareju koji bez problema postiže pogodak.Do kraja utakmice više nije bilo većih uzbuđenja i činilo se da su obje ekipe zadovoljne ostvarenim rezultatom pa će se putnik za četvrtfinale znati za dvije sedmice.

Revanš između Juventusa i Villarreala igra se 16. marta na Allianz stadionu u Torinu.

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime