Naslovnica Novo Zaustavljena rekordna vladavina Đokovića na ATP listi

Zaustavljena rekordna vladavina Đokovića na ATP listi

Zaustavljena rekordna vladavina Đokovića na ATP listi
Zaustavljena rekordna vladavina Đokovića na ATP listi

Velike promjene dogodile su se na vrhu ATP liste, a od danas je Daniil Medvedev najbolji teniser svijeta.

Zaustavljena je rekordna vladavina Novaka Đokovića koji je na čelu ATP liste proveo čak 373 sedmice. To su uspjeli prekinuti Daniil Medvedev i Aleksander Zverev koji su prestigli srbijanskog tenisera.

Najbolji igrač svijeta od danas je Medvedev kojem je ovo četvrta sedmica na vrhu ATP liste. Ruski teniser ima 7.950 bodova.

Na drugom mjestu je njemački teniser Aleksander Zverev sa 7.075 bodova i to mu je rekordan ranking u karijeri. Slijedi Đoković sa 6.770 bodova.

Četvrto mjesto i dalje drži Rafael Nadal sa 6.250 bodova. Peti je Casper Ruud, koji igra tenis života i koji je ostvario najbolji rezultat u karijeri.

Zanimljivo, Đokoviću prijeti prava katastrofa i pad na sedmo mjesto u samo nekoliko sedmica. Razlog je taj što se na Wimbledonu neće dijeliti poeni, tako da Đoković sigurno gubi 2.000 poena bez obzira na rezultat.

Ukoliko bi Wimbledon promijenio odluku i dozvolio ruskim i bjeloruskim teniserima učešće, prvi čovjek ATP-a Andrea Gaundenzi je najavio da će se na najvećem teniskom turniru na svijetu dijeliti bodovi i to bi mogao biti spas za Đokovića.

Kada su u pitanju bosanskohercegovački teniseri, najbolji dvojac je nazadovao na ovosedmičnoj ATP listi. Damir Džumhur je pao za četiri pozicije i trenutno je 162. igrač svijeta, dok je Mirza Bašić nazadovao za 14 pozicija i zauzima 239. poziciju.

Slijedi Nerman Fatić (262. mjesto), a u najboljih 1.000 tenisera nalazi se još samo Aldin Šetkić koji je 361. igrač svijeta.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime