Naslovnica Sport Košarka Završen prijelazni rok u NBA ligi, ovo su najvažniji transferi ove sezone

Završen prijelazni rok u NBA ligi, ovo su najvažniji transferi ove sezone

Prijelazni rok u NBA
Prijelazni rok u NBA

Večeras u 21 sat završen je prijelazni rok u NBA ligi, a posljednjeg dana desilo se nekoliko zanimljivih transfera.

Najveći trejd su odradili Brooklyn i Philadelphia. James Harden i Paul Millsap su prešli u Sixerse, a u Netse su stigli Ben Simmons, Seth Curry i Andre Drummond.

Večeras se desio još jedan veliki trejd. Samo 25 minuta prije isteka roka Dallas je poslao Kristapsa Porzingisa u Washington za Spencera Dinwiddieja i Davisa Bertansa.

Toronto je poslao Gorana Dragića u San Antonio za Thada Younga i Drewa Eubanksa, no Slovenac neće zaigrati za Spurse. Njegov ugovor će San Antonio otkupiti, te će on postati slobodan igrač i moći će uskoro potpisati za novi klub.

Sacramento, Milwaukee, LA Clippersi i Detroit su odradili veliku zamjenu u kojoj je bilo uključeno čak sedam igrača, a najznačajniji je prelazak Sergea Ibake u Milwaukee.

Ranije je nakon skoro deset godina rasformiran bekovski duo Portlanda Damian Lillard-CJ McCollum kada je McCollum otišao u New Orleans.

Također, veoma važan je i prelazak Domantasa Sabonisa iz Indiane u Sacramento.

Iako se činilo da će i Jusuf Nurkić biti na izlaznim vratima Portlanda, to se nije desilo, te će on do kraja sezone igrati za Blazerse nakon čega će postati slobodan igrač.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime