Naslovnica Novo 13 poginulih nakon pada borbenog aviona u Rusiji

13 poginulih nakon pada borbenog aviona u Rusiji

13 poginulih nakon pada borbenog aviona u Rusiji

Ministarstvo za vanredne situacije Ruske Federacije saopštilo je kako je nakon pada borbenog aviona u Rusiji, tačnije gradu Jejsku broj poginulih porastao na 13, dok je 19 osoba povrijeđeno.

Prema riječima ruskih zvaničnika, službe za vanredne situacije cijelu noć su radile na raščišćavanju ruševina te su naveli kako je situacija izuzetno teška.”Prema podacima Ministarstva za vanredne situacije, broj poginulih porastao je na 13, uključujući i troje djece. Povrijeđeno je 19 osoba od kojih su četiri osobe prebačene na liječenje u regionalnu bolnicu u Krasnodaru, a ostali su zadržani u bolnici u gradu Jejsku”, rekao je pomoćnik ministarstva zdravstva Aleksej Kuznjecov.

Također, naglašeno je kako su brojne spasilačke ekipe na terenu uspjeli spasiti 69 osoba, a evakuisati više od 360.

Podsjetimo, ruski supersonični lovac-bombarder srušio se u dvorištu stambene zgrade u gradu Jejsku, nakon čega se zapalilo mlazno gorivo.

Nakon pada aviona, na prvih pet spratova zgrade je izbio požar što je dodatno otežalo cijelu situaciju.

Ruski predsjednik Vladimir Putin izdao je naredbu da se svima koji su pogođeni padom aviona pruži sva potrebna pomoć. O situaciji su ga izvijestili u izvještajima guvernera regije Krasnodar Veniamina Kondratjeva, ministra zdravstva Mihaila Muraška i ministra za hitne situacije Aleksandra Kurenkova, naredivši im da odlete u Jejsk.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime