Naslovnica Sport Nogomet Abramovič prodaje Chelsea

Abramovič prodaje Chelsea

Abramovič prodaje Chelsea
Abramovič prodaje Chelsea

Chelseajev vlasnik Roman Abramovič definitivno je odlučio prodati engleski klub, a sada je i iznenadio svjetsku javnost izjavivši da će novac od prodaje preusmjeriti na pomoć žrtvama rata u Ukrajini.

“Uvijek sam donosio odluke koje su u najboljem interesu kluba. U trenutnoj situaciji odlučio sam prodati klub jer smatram da je to u najboljem interesu navijača, svih zaposlenih, kao i sponzora i partnera kluba”, potvrdio je Abramovič u pisanoj izjavi koja je objavljena na sajtu Chelseaja.Ruski milijarder će tako nakon gotovo dvije decenije napustiti Chelsea, a naglasio je da prodaja kluba neće biti tako brza.

“Neću tražiti otplatu bilo kakvih kredita. Nikad se nisam vodio poslovnim i finansijskim motivima, već je isključivo bilo riječi o stasti prema igri i klubu. Štaviše, davao sam instrukcije svom timu da osnuje humanitarnu fondaciju u kojoj će biti doniran sav prihod od prodaje. Fondacija će biti za dobrobit svih žrtava rata u Ukrajini. Ovo uključuje osiguravanje kritičnih sredstava za najhitnije potrebe žrtava, kao i podršku dugoročnom radu na oporavku”, kazao je Abramovič.Istakao je kako je ovo teška odluka i da ju je donio teška srca.

Abramovičeva posljednja posjeta stadionu Chelsea?

“Nadam se da ću moći posjetiti Stamford Bridge posljednji put i pozdraviti se sa svima vama. Bila je privilegija biti dio Chelseaja i ponosan sam na sva naša dostignuća. Chelsea i navijači će uvijek biti u mom srcu”, poručio je.

Podsjetimo, britanski mediji su već ranije špekulisali da je Abramovič nudio klub, a vrijednost Chelseaja se procjenjuje na 4,3 milijarde eura.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime